Hírek

2019. november 6.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Irodalmi séta Párizsban

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. november 6-án, szerdán 15 órai kezdettel Orbán Júlia tartott élménybeszámolót "Párizs fényei. Irodalmi séta Párizsban." címmel tagjainknak.

2019. október 30.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Előadás Erdélyről

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 30-án, szerdán 15 órai kezdettel Sebőkné Fekete Mária tartott beszámolót, vetítést Erdélyről tagjainknak.

2019. október 23.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Előadás Szentpétervárról

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 23-án, szerdán 15 órai kezdettel Selmeci Éva tartott vetített képes előadást Szentpétervárról tagjainknak.

2019. október 22.

Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar szereplése Pápán

Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara a zene világnapja és Bárdos Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából nemzetközi kórusfesztivált szervezett. A koncerteknek a reformátusok szakrális terei adtak otthont. A fesztivál keretében október 4-én, pénteken este 19 órakor fellépett a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkarunk.

https://www.papa-ma.hu/index.php?op=cikk_reszletes&id=20223

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Pannon-kelta gasztro-előadás

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 9-én, szerdán 15 órai kezdettel felejthetetlen pannon-kelta gasztro-előadás élményben részesültek tagjaink.

Köszönetet mondunk az előadóknak: Gőgh Zoltánnak, (a Krav Maga SC Sopron elnöke, a Boii Kelta Egylet elnöke) Kállai Anikónak, Varga Robinak, Nyeső Lázár-Hagyományőrző szakácsnak, Dr. Drobina Tamásnak (Sólymok SE).

Nyugdíjas pedagógusaink a megszépült evangélikus iskolában

A Pedagógusok Nyugdíjas Klub tagjai 2019. október 4-én csütörtökön a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója, RAJNAI KÁROLY meghívására ragyogó délutánt töltöttek a megszépült iskolában. Meghallgatták igazgató úr iskolatörténeti bemutatását, barangoltak az épületben, megtekintették az osztályokat, felmentek a könyvtárba. A klubtagok közül többen ide jártak iskolába, volt aki itt tanított, itt tanultak gyerekei, unokái.

Elemző előadás a kiközösítés drámájáról 2019.10.02.

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 2-án 15 órai kezdettel Jávorszky Edit pszichológus, a Soproni Fáklya Egyesület elnöke, nyugalmazott főiskolai docens, klubtag PRECIOUS - A BOLDOGSÁG ÁRA című drámai filmről tartott elemző előadást.

2019. október 16.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Előadás Soproni kelták a TÁEG oltalmában címmel

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 16-án, szerdán 15 órai kezdettel Bánáti László és Gőgh Zoltán "Soproni kelták a TÁEG oltalmában" címmel tartottak előadást tagjainknak.

Köszönjük a nagyszerű előadást és vendéglátást.

2019. szeptember 24.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Alapítványtevőnk, Dr. Reisinger János irodalomtörténész könyvbemutatója 2019.09.18.

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. szeptember 18-án 15 órai kezdettel Dr. Reisinger János irodalomtörténész mutatta be legújabb, KI NEKÜNK JÉZUS KRISZTUS? című könyvét a tagoknak és a megjelent külső érdeklődőknek.

2019. szeptember 16.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Megkezdte őszi szemeszterét a Pedagógusok Nyugdíjas Klubja

2019. szeptember 11-én délután 3 órakor Ormosi Anikó klubvezető köszöntötte a Pedagógusok Nyugdíjas Klubja tagságát, ismertette a következő "tanév" programját. Születésnapja alkalmából köszöntötték Barkovitsné Julikát, aki betöltötte 80. életévét. Ezután a résztvevők kötetlen keretek között megosztották egymással nyári élményeiket.

2019. július 7.

Népi Díszítők Alkotó Köre

Népi Díszítők Alkotó Körünk különdíjat kaptak az Országos Hímzőpályázaton

A XXIX. Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázaton a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza Népi Díszítők Alkotó Körének vezetője, Kovácsné Pócza Ágnes és Brenner Jenőné körtag pályamunkáját a Népi Iparművészeti Bíráló Bizottság 2019. május 22-23-án megtartott zsűrizési napjain különdíjban részesítette. A díjátadó ünnepségére Mezőkövesden, a Közösségi Ház Színháztermében került sor 2019. június 28-án 11 órakor. A zsűriszámmal ellátott alkotások kiállításra kerülnek Mezőkövesden. A díjazott pályamunkákat a tél folyamán, Budapesten is kiállítják a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. Eredményükhöz és a Kör munkájához a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza, a Soproni Fáklya Egyesület és a Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítvány és vezetősége gratulál és további sikereket kíván!

Újvidékre került a Kisjankó Bori-díj
A délvidéki alkotó, Zuberec Vera tervező és csapata, Varga Margit, Simon Julija és Pece Zsuzsanna érdemelték ki a Kisjankó Bori díjat 2019-ben.
Négyszáz alkotás érkezett idén a Kisjankó Bori Hímzőpályázatra, amelyet huszonkilencedik alkalommal rendeztek meg Mezőkövesden. A Közösségi Házban rendezett díjátadó ünnepségen dr. Fekete Zoltán polgármester méltatta a művészeteket, az új alkotásának örömét, amely új világot nyit meg a készítőknek és a közönségnek is. Mint mondta, a népművészet a felhalmozott tudást, a nép egyéniségét tükrözi, a magyar pedig különleges, különbözik a környező népekétől, mert máshonnan is hozott titkokat. A matyóra büszkék vagyunk, fontos a megőrzése, éltetése. Sok energiába és időbe kerül az alkotások elkészítése, de közben örömet okoz a készítőnek, majd a nézőknek is. Mint mondta, az idei pályázatra várakozáson felüli mennyiségben és minőségben érkeztek pályamunkák.
Tállai András országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a népi hímzéseket kihívás elé állította a tömegtermelés, amely lerontotta a minőséget, de maradtak népművészek, népi iparművészek, akik nem hagyták elmerülni a kommerszben. Felidézte, az első pályázatot 1962-ben írták ki, eleinte évente, majd két-, később pedig háromévente rendezték meg a mustrát. Törést okozott a Matyóház megszűnése, mára azonban ismét rangossá vált az esemény. Köszönetet mondott a Matyó Népművészeti Egyesületnek. Szerinte a pályázat utat mutat a fejlődéshez az alkotóknak és kulturális élményt is nyújt. hangsúlyozta az élő népművészet fontosságát, amely újraértelmezi a színeket, formákat, teljes alkotásokat, hiteles, minőségi és megélhetést ad. A minőségi munkára van kereslet.
Antal Andrea, az Agrárminisztérium főosztályvezetője megköszönte az értékmentő munkát, amely nélkül csak a múzeumban találkozhatnánk a mintákkal. A készítők közvetítenek a múlt és a jövő között. Hangsúlyozta Kisjankó Bori jelentőségét, aki csakúgy mint a maiak, megőrizte a régit és meg is újította azt. Az iparművészek az eredetit a modernséggel itatják át. Megemlítette a Folktrend programot, amely a hagyományőrzést és az új stílust ötvözi a divat terén, de szeretnék kiterjeszteni az népi iparművészetre, a népzenére és a gasztronómiára is.
Beszprémy Katalin, a zsűri tagja, a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti osztályának munkatársa visszaemlékezett arra, amikor édesanyjával az 1960-as években jött a kiállításra, hogy megismerjék, mi az a színvonal, amelyet el kell érniük, ez volt az etalon az alkotóknak. Később versengéssé vált a pályázat és ma is az. A hímzők elfogytak, nem gondolták, hogy lesz utánpótlás, de mindig vannak újak, a képzéseken új tehetségek bukkannak föl, s újra fölfedezett hímzések hozzák lázba a művészeket. Minden pályázatkor felmerül, vajon lesz-e elég pályamunka? Idén sosem látott mennyiségű érkezett, közel négyszáz. Több alkotás újító szándékú, kísérletező volt. Kiemelt ezek közül néhányat: a sokszínű úri hímzést, amely az egyházaknál találja meg funkcióját. Új típusként bukkant föl az erdélyi színes tűfestés. A zoboraljaiakat visszatanították népművészetükre és onnan is remek csikkék, hímzések érkeztek. Újra jött erdélyi szász, székely minta, palóc és felvidéki keresztszemes hímzések, höveji hímzés, táskákra vitt hódmezővásárhelyi motívumok, csángó inspirációk, baranyai, sárközi minták lakástextileken, modern tárgyakon, szűrrátétből továbbgondolt cserélhető szoknyabetét, pétervásárai keresztszemesből gyöngyhímzés. Valódi innovációt hozott a pályázat, sok meglepetéssel.

A pályázat számokban:
Tervezők száma: 114
Alkotások száma: 397
Hagyományos Mesterremek: 53
Hagyományos Míves Termék: 38
Modern Mesterremek: 70
Modern Míves Termék: 74
ajándéktárgy: 7
elutasított: 155

Díjazottak:
Zsűrin kívüli különdíj: Borsóka Hímzőkör
A Matyó Népművészeti Egyesület (MNE) különdíja: Fofrovics Istvánné (úrihímzés különleges technika)
Fügedi Márta Népművészeti Egyesület, Hagyományok Háza (HH): Árvai Ferencné (felvidéki keresztszemes hímzés)
Mezőkövesdi Közkincstár és Herman Ottó Múzeum: Király Márta (szászhímzés keresztszemes hímzésének megújítása)
MNE és Magyar Művészeti Akadémia, HH: Pap Bernadett és Sütő Margit (korai matyó új színekkel)
BAz Megyei Önkormányzat: Brenner Jenőné (höveji pókos hímzés)
Berzeviczy Fehér Jánosné és HH: Nagy Gyöngyi (pétervásárai keresztszemes gyöngyökkel)
Mezőkövesd és HH: Szuperné Bohus Judit és Róka Istvánné, Lokody Ákosné, Kenyeres Gyuláné (somogyi fehér- és lyukhímzés)
Póta és Társa Bt, Herman: Kincses Ágnes és Lőrinc Antalné, Rákosa Antalné, Bencze Lászlóné (sárközi jegykendő minta modern alkalmazása)
Póta és Herman: Szuperné Bohus Judit és Király Márta, Tóth Mária, Juhász Mária (agyagfalvi szabadrajzú hímzés sok variációja)
Póta és Fügedi M. NE: Dr. Dulai Sándorné, Kliment Lajosné, Király Márta (szász szálszámolásos technika)
Póta és HH: Kovácsné Pócza Ágnes
Póta és HH: Szabó Józsefné és Tóth Lászlóné (szabadrajzú színes matyó)

Kiegészítők, modern:
I., Folktrend Kissné Sponga Zsuzsanna (sárközi, betegi keresztszemes öltözet)
II. Jószainé Kiss Katalin és Szakál Ágnes (vásárhelyi gyapjúhímzés táskákon)

Öltözetek, modern:
I. dr. Tóthné Kőrösi Zsófia és Medgyesyné Karner Gertrúd (höveji csipke, alkalmi viselet)
II. Torba Béláné (derecskei szűrrátét viseleten)

Öltözetek, hagyományos:
I. Balkó Szilvia (zoboraljai viselet)

Lakástextília, csoportos, modern:
I. Szuperné Bohus Judit és Polczer Józsefné, Szalay Jánosné, Németh Sándorné, Vargáné Németh Erzsébet (balatonfelvidéki keresztszemes)
II. Dr. Illés Károlyné és Bakó Emese, Pribojszki Erzsébet, Raffai Mihályné, dr. Vécsei Lászlóné, Bartolák Jánosné, Farkasné Zemján Gyöngyi, Kovács Györgyné, Szelezsán Jánosné (csángó inghímzés lakástextilen)
III. Bogárné Szőke Erika és Jakusovszki Jánosné, Berkesi Gáborné (szálszámolásos mezőberényi)

Lakástextília, csoportos, hagyományos:
I. Bogárné Szőke Erika és Varga Istvánné, Slezák Csongorné, Viszokai Jánosné, Vígh Julianna, Mohácsi Györgyné (székelyföldi úrihímzés)
II. Szuperné Bohus Judit, Balkó Szilvia, Parragi Ágnes és Gál Erzsébet, Tóth Borbála, Földessy Ernesztina, Molnár Katalin, Neszméri Tünde, Csipkevarga Borbála, Ment Edit, Bencz Andrea (zoborvidéki)
III. Koscsó Istvánné és Sztankóné Németh Anna, Major Jánosné, Pató Istvánné, Kőváry Béláné (úrihímzés)

Lakástextil, egyéni, modern:
I. Zeleiné Pap Bernadett (gyapjúfonalas matyó)
II. Csapó Frigyesné (rábaközi)
III. Verebélyi Balázs (keresztszemes, vagdalásos)

lakástextil, egyéni, hagyományos:
I. Bogdán Erzsébet (úrihímzés)
II. Fiser Józsefné (palóc keresztszemes és subrika)
III. Cz. Tóth Hajnalka (színes, dekoratív úrihímzés)

Kisjankó Bori-díj:
Zuberec Vera és Varga Margit, SimJulija, Pece Zsuzsanna (úrihímzés, vagdalásos fehérhímzés)

2019. június 13.

Hírek

Pedagógusnap a Pedagógusházban

Alapítványunk és Művelődési Házunk kiemelkedő eseménye volt ebben az évben is a 2019. június 5-én 15.00 órakor kezdődő a Pedagógusnapi rendezvény. Az ünnepi alkalmon részt vettek a kézműves alkotó közösségek, klubok és a pedagógus énekkar tagjainak nagy része, összesen 86 fő. Bánfi Ákos igazgató köszöntötte a megjelenteket, akik néma felállással és gyertyagyújtással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt tagokról. Az igazgató méltatta a klubok, körök és az énekkar kitartó munkáját, vezetőik hűséges és aktív helytállását, amely nem magától értetődő, hanem minden egyes évben újabb elkötelezettség és külön teljesítmény. Megköszönte a Pedagógus Nyugdíjas Klub vezetőjének, Ormosi Anikónak a heti előadások és a sok kirándulás megszervezését. Ugyanígy a klub pénztárosának, Bertáné Ács Magdolnának a helytállást. A Népi Díszítők Alkotó Köre és a Gyapjúszövők Alkotó Köre és Klubja tekintetében örömét fejezte ki, hogy kitartó alkotó munkájuk mellett több alkalommal zsűriztették alkotásaikat a Hagyományok Házában, ahol szép eredmények születtek. Megköszönte Makkos Ágnes karvezető munkáját és elismeréssel említette a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar szerepléseit.

Az ünnepi műsor első felében Bencsik Erzsébet zongora tanárnő tanítványai szerepeltek az alábbi darabok előadásával:

1. Türk: Dalocska
Diabelli: Melódia Kiss Félix 8 éves 3’

2. Gurlitt: Dal
Vanhall: C-dúr szonatina
Diabelli: Romanz Moser Barnabás 8 éves 4’

3. Beethoven: Német tánc
Beer: Walzer Szupper Lizi 11 éves 3’

4. Kabalevszkij: Bohóc
Diabelli: Scherzo Szent- Iványi Mátyás 11 éves 3’

5. Weber: Keringő
Mozart: Varázsfuvola (részlet) Gálos Fanni 13 éves 4’

6. Berkovics: Variációk egy orosz népdalra
Gurlitt: Keringő Andor Éva 14 éves 4’

7. Szervánszky: Népdalszvit 4 kézre
Takács Lili 16 éves Takács István 17 éves 4’

A műsor második felét a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adták Varjaskéri Anita igazgatóhelyettes asszony felkészítő tanári közreműködésével, Roskó Mária szervezésében. Felső-Tisza-vidéki népdalok hangzottak el Balázs Roxána, Taschner Emma és Varga Luca 5.b osztályos tanulók előadásában. Végül pedagógusnapi szavalattal örvendeztette meg a hallgatóságot Fekete Hanna 7.a osztályos tanuló.

A résztvevők aprósüteményes vendéglátásban részesültek, majd a rendezvény végén egy-egy szál virággal köszöntötte a Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítvány, a Soproni Fáklya Egyesület és a Művelődési Ház nevében Bánfi Ákos igazgató a jelenlévő pedagógusokat és barátaikat.

2019. június 7.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Nyudíjas pedagógusaink ausztriai kirándulása

2019. május 29-én és 30-án Házunk Nyugdíjas Pedagógus Klubjának tagjai és Barátaik kirándultak a Salzkammerguti tóvidékre. A kirándulás állomásai: Gmunden a Trauensee partján, Ohrth kastély, Sankt Wolfgang, Hallstatt. A második nap reggelén ellátogattak a "Salzbergwerk Berchtesgaden" sóbányába, majd Salzburgban helyi idegenvezetővel ismerkedtek a várossal.

2019. május 29.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Roskó Mária irodalmi összeállítása a Nyugdíjas Klubban

2019. május 22-én Roskó Mária ragyogó irodalmi összeállítását hallhatták "Sopron a költészetben" címmel.

Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar énekelt az országgal

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar 8 tagja vett részt ebben az évben az "Énekel az ország" projektben. Két művet tanulmányoztak át előzetesen: Beethoven Karfantáziáját és Walton Belshazzar's Feast című oratórikus műveit.

Sir William Walton brit szerző műve Magyarországon szinte ismeretlen. 1931-ben mutatták be a Leeds-i Fesztiválon, a BBC felkérésére komponálta. Baritonszólót, kettős vegyeskart, és szimfonikus zenekart foglalkoztat benne. Magyarországi bemutatója 1956-ban volt.

Idén április végén 3 napos tokaji kórustáborban dolgozta ki a műveket Hollerung Gábor karmester. A közel 380 énekes óriási kitartással gyakorolta a próbákon az angol nyelvű Walton-művet, aminek meg is lett az eredménye. 2 hét múlva, május 12-én a MüPá-ban tomboló sikerrel adták elő az oratóriumot. Természetesen ezt megelőzte az előző napi zenekaros próba Szigetszentmiklóson, egy sportcsarnokban. Mint mindenki, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar kis csapata is feszülten várta a bejelentést a koncert utáni elbúcsúzásnál, hogy mi lesz a jövő évi oratórium? Klasszikus vagy modern mű és milyen nyelven? Egy biztos, ezzel a jelmondattal váltak el az ország különböző helyeiről érkezett énekesek: Jövőre, veletek, ugyanitt!

2019. május 27.

Gyapjúszövők Alkotó Köre

Alpek Lajosné körvezetőnk modern míves szőnyegei és iparművészeti zsűri elé javasolt alkotásai

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is helyet adott a Hagyományok Háza által meghirdetett Népi Iparművészeti Zsűrizésnek, amely 2019. május 7-én került megrendezésre. A szakmai eseményen a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának Gyapjúszövő Alkotó Körének vezetője, Alpek Lajosné alkotásai dicséretben részesültek.
A mellékelt fotókon látható alkotásokról:
Modern Míves Termék kategóriába sorolták a bordó csíkos szőnyeget, amely jijim technikával szőtt mintákkal díszített, modern, bátor színösszeállítás, illetve a sárkányos mintázatút, amely népmesei elemekből táplálkozik, jó tervezésű és szép összhang mutatkozik a színeiben. A harmadik kapta a legtöbb dicséretet. Olyan, mintha két szőnyeg lenne egymáson. Rendkívül bátor, színes, a keret és a középső mező színei jól kiegészítik egymást. Egy moldován szőnyeg színei adták az ötletet. De a mintáktól a színeken át minden Alpek Lajosné terve alapján készült. Ezt a darabot javasolták további iparművészeti zsűri elé vinni.

Alpek Lajosné modern míves szőnyegei
2019. május 16.

Gyapjúszövők Alkotó Köre

Gyapjúszövőink a székesfehérvári gyapjúfesztiválon jártak

2019. május 11-én a pedagógusok Soproni Művelődési Házának Gyapjúszövő Alkotó Köre és klubja szakmai út keretében öt szakköri taggal meglátogatta a Magyar Gyapjúfesztivált Székesfehérváron. Itt bővítették ismereteiket a fonalak, a szövés, a nemezelés és a gyapjúhímzés területén, továbbá meghallgatták Landráf Katalin könyvbemutató előadását az új Nagy Szövéskönyvről.

2019. május 13.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

A Pedagógus Nyugdíjas Klub tavaszi kirándulása

A Pedagógus Nyugdíjas Klub ez évi jó hangulatú tavaszi kirándulását Veszprém, Tihanyi apátság és Balatonfüred útvonal mentén szervezte Ormosi Anikó klubvezető és Bertáné Ács Magdolna pénztáros.

2019. május 3.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Dr. Németh Ildikó előadása az Erdei Iskola történetéről

A Pedagógusok Soproni Művelődési Háza Pedagógus Nyugdíjas Klubjában 2019. április 24-én "Erdei Iskola" történetéről Dr. Németh Ildikó múzeumpedagógus előadását hallgatták meg tagjaink.

Dr. Manninger Vilmos emberségének adta tanújelét, amikor Sopron melletti, édesapjától örökölt családi nyaralóját és erdei birtokát 1917-ben Sopron Szabad Királyi Városnak adományozta, „hogy ott a gyenge, fejletlen, vagy árva, gyermekek nevelésére „erdőiskolát” létesítsenek. Az intézet neve: „Manninger-ház Soproni Erdei Iskola”. Az internátusában elhelyezést nyert gyermekek állandó orvosi felügyelet alatt álltak. Az iskola elindítását és működését adományaival és adománygyűjtő, országos hírű jótékonysági hangversenyek szervezésével folyamatosan támogatta.

2019. április 25.

Népi Díszítők Alkotó Köre

Népi Díszítők Alkotó Körünk vezetőjének újabb elismerése

Ismét díjjal ismerték el Népi Díszítők Alkotó Körünk vezetőjének alkotásait. Kovácsné Pócza Ágnes ezúttal Kárpát-medencei alkotópályázaton méretette meg magát, ahol kiemelkedő alkotásaiért elismerésben részesült.

A Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésben a Népművészeti Egyesületek Szövetségével, a Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével Kárpát-medencei alkotói pályázatot hirdetett a komatál-komakendő hagyományának újraélesztése, népszerűsítése érdekében.

A pályázat egy hosszú távú folyamat első lépcsője, melyben a hagyományhoz kapcsolódó kellékek egalkotására lehetett pályázni.

Kárpát-medencei fazekas, szövő, hímző Alkotóművészek pályázhattak.

Komakendő pályázati kategóriában a textiles alkotóktól (szövőktől, hímzőktől, nemezesektől stb.) az adott tájegység(ek)re jellemző, szövött, hímzett stb. textíliá(ka)t vártak. (A komakendő az ételek és edények lefedésére szolgál, illetve asztalterítőként, vagy egyéb háztartási funkcionális textíliaként is használható.)

A pályázati alkotások elbírálása 2019. március 30–31-én történt, szakmai zsűri által. Az elfogadott alkotásokból kiállítás nyílt 2019. április 18-án, a Lakitelek Népfőiskolán. A tárlat 2019. április 28-ig megtekinthető a helyszínen.

A Komatál Program Kárpát-medencei alkotópályázaton díjazásban részesült Népi Díszítők Alkotó Körünk vezetője, Kovácsné Pócza Ágnes. Kiemelkedő alkotásaiért elismerését és köszönetét fejezte ki többek között Dr. Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Oldalak

wahavi honlaptervezésdrupal