Hírek

2017. december 13.

Gyapjúszövők Alkotó Klubja

Kárpitszövést oktatott klubvezetőnk Nagykanizsán

Házunk Gyapjúszövők Alkotó Klubjának vezetője, Alpek Lajosné két alkalommal továbbképzést tartott Nagykanizsán, ahol a kárpitszövés és a keresztezett-vetülékes szövés rejtelmeivel ismertette meg a résztvevőket.

Modernitás és hagyomány móttóval Sopronban saját kiállítása nyílik 2018. febr. 9.-én, pénteki napon 17 órakor. A megnyitó beszédet mond majd Dr. Faragó Sándor profeszor úr. 3 hétig lesz nyitva a kiállítás.

Alpek Lajosné a Tolna megyei Németkéren született. Gimnáziumban, majd a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán tanult. Alsós gyerekeket tanított sok éven át. Családjával 1990-ben költözött Sopronba. 2001-ben iratkozott be a Pedagógusok Művelődési Háza gyapjúszövők szakkörébe. Megtanulta és megszerette a szövést. Sok önálló tanulással, képzésekkel igyekezett minél jobban elsajátítani a szakma fortélyait és egyre jobb munkákat készíteni. Ebben a jó közösség is segítette. Jelenleg is ő a haladó csoport szakkörvezetője. 2015-ben nagy elismerésben részesítette a Hagyományok Háza zsűrije. Bronz oklevelet kapott az Élő Népművészet kiállításon. Az alkotókörben azon dolgozik, hogy tagjaink a legszebb, nekik tetsző munkákat készítsék el, és jól érezzék magukat.

Kárpitszövést oktatott klubvezetőnk Nagykanizsán
2016. február 23.

Gyapjúszövők Alkotó Klubja

2016
február
23
Kézműveseink regionális találkozón
Helyszín:
Zalaegerszeg

A Pedagógusok Soproni Művelődési Háza kézműves csoportjaiból négyen vettek részt „Ami él, annak meg kell újulnia” c. regionális tanácskozáson, 2016. február 20-án, Zalaegerszegen: Alpek Lajosné, Roskó Mária, Sebőkné Fekete Mária és Brenner Jenőné. Színvonalas előadásokat hallgattak a desi9gnről, a mai tárgyalkotásról, az utánpótlás helyzetéről, gondjairól, a zsűrizésről. Az előadók gyakorlatban is bemutatták a szőttesek és a hímzések zsűrizését.

wahavi honlaptervezésdrupal