Hírek

2016. május 25.

Sonitus Scarbantiae Női Kar

Tavaszi koncert a Farkas Ferenc Énekegyüttessel

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő nagykanizsai Farkas Ferenc Énekegyüttes volt vendégünk 2016. május 21-én. Különleges előadással készültek a Szent György templomban megrendezésre kerülő 19.00 órai koncertükre. A 17 fős kórus karnagya Baráth Ivett névadójuk szerzeményeivel és egyházi művekkel kápráztatták el a lelkes közönséget. A repertoárban Elek István dzsessz-szaxofonossal közös feldolgozások is elhangoztak, továbbá a litván Eriks Esenvalds kortárs zeneszerző sajátos hangzásvilágú művei is felcsendülnek.

Nagy öröm volt számunkra az együttest megismerni!

Tavaszi koncert a Farkas Ferenc Énekegyüttessel
2016. április 9.

Sonitus Scarbantiae Női Kar

Emléklap a XII. Ikva-parti Dalostalálkozó alkalmából
2015. július 17.

Sonitus Scarbantiae Női Kar

Aranyos kórus

Újságcikk a Kisalföld 2015.07.17-i számából.

2015. június 27.

Sonitus Scarbantiae Női Kar

IV. Dalünnep, Keszthely

Amatőr kórusok fesztiváljára hívták a SONITUS SCARBANTIAE NŐI Kart városunkból. A fesztivál elsődleges célja az együtt éneklés, a bemutatkozás volt.
A Dalünnep 2015. június 26-27 között került megrendezésre Keszthelyen. Résztvevők között egyházi és világi kórusok is jelen voltak. A kórusok neves kórusszakemberekből álló zsűri előtt adták elő 20 perces műsorukat. Több mint 50 kórus jelentkezett az eseményre, ebből 35 kórust hívtak meg a két napos ünnepre. 20 kórus kért és kapott minősítést a Magyar Kórusok és Zenekarok Országos Szövetsége értékelése után.

A Fesztivál a városban több helyszínen zajlott. Színvonalas programok keretében mutatkozhattak be a különböző kórusok. A Sétáló utcán és a Fő téren történő éneklés igazi hangulatot varázsolt a belváros esti óráiban az ott pihenők és lakók számára.

A Női Kar első nap a Helikon Kastélymúzeum Tükörtermében adott önálló koncertet. Este fáklyás felvonuláson vehetett részt a Balaton parton, ahol keszthelyi népdalok hangzottak el a több száz résztvevőből álló dalos tömeg jóvoltából.

A Női Kar minősítő hangversenyére másnap került sor a Keszthelyi Múzeum aulájában.

Műsorukban elhangzott művek:
Vecchi: A tarka madár; Udvardy: Tavaszodik; Bartók: Tavasz; Szokolay: A fonóban; Ligeti: Négy lakodalmi tánc; Karai: Sárközi karikázó

Szombat este a keszthelyi Festetics György Zeneiskola hangversenytermében került sor az értékelésre. A zsűri tagjai szakmai tanácsokkal látták el a kórusokat és segítették a karnagyok további munkáit.

A SONITUS SCARBATIAE NŐI KAR Sopron, Harcz Katalin karnagy vezetésével NŐIKAROK kategóriában ARANY fokozatot ért el!

IV. Dalünnep, Keszthely

wahavi honlaptervezésdrupal