Beszámoló a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar és a kempteni Sankt Mang kórus közös hangversenyéről

Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar

A 30 éves évfordulóra való tekintettel Kemptenben – a testvérvárosi kapcsolatok továbbépítését szolgálva – több német-magyar kulturális programot szerveztek. Ennek keretében hívták meg énekkarunkat is egy közös hangversenyre, melyen Vivaldi: Messei di Gloria c. műve került előadásra.

Július 20-án 17.30 órakor érkeztünk meg a megbeszélt parkolóba. itt találkoztunk házigazdáinkkal, akik rögtön el is vittek minket, hogy le tudjunk pakolni. Ugyanis 19.30 órakor már kezdődött is az első zenekaros próba.
Július 21-én 9.30 órakor fogadott minket a polgármester-helyettes és Gudrun Flag asszony, a testvérvárosi kapcsolatok referense. Megemlékeztek a 30 éve tartó szoros kapcsolatról, a Sopronban töltött napokról. Egy kis ajándékkal is kedveskedtek. Mi is átnyújtottuk ajándékainkat.

11 órakor idegenvezetővel megtekintettük a Residenz épületét. Egy rövid ebédszünet után városnézés következett, majd 17 óráig szabad időt kaptunk.

Ekkor kirándulni indultunk az Alpokba, hogy egy közeli hegy tetejéről gyönyörködhessünk a kilátásban. A túrát 20 perces jégeső zavarta meg, melyet – a háziasszony kedvessége folytán – egy alpesi ház tornácán meghúzódva szerencsésen átvészeltünk. Az utat folytatva a hegytetőn valóban szép kilátás fogadott minket. Az itt lévő hegyi vendéglőben beszélgetve, közösen énekelve jó hangulatban telt el az este.

Július 22-én 10.30 órakor kezdődött a főpróba, melyen már valamennyi szólista is részt vett.
A délutánt házigazdáinkkal töltöttük. Ismerkedtünk a környékkel, sétáltunk a városban.
18 órakor már a koncert helyszínén kellett lennünk, hogy átöltözéssel, beénekléssel felkészüljünk az előadásra, amely 20 órakor kezdődött. Az előadás nagy sikert aratott.
A hangverseny után a Sankt Mang Énekkar baráti együttlétre hívott minket.

Itt vetette fel Gudrun Flag asszony, hogy ezt a hangversenyt jövőre Sopronban is meg lehetne ismételni, amikor is nálunk lesznek az évfordulós ünnepségek. Mi örömmel vettük a javaslatot, és készülünk fogadásukra, valamint a hangverseny megszervezésére.
Július 23-án 9 órakor búcsút vettünk vendéglátóinktól, és elindultunk hazafelé.

Köszönjük Sopron Megyei Jogú Város támogatását, amely lehetővé tette ennek a szép közös programnak a megvalósulását.
A kapott 200.000 Ft támogatást teljes egészében az útiköltség fedezéséhez használtuk fel:
összköltség: 282.000 Ft
támogatás: 200.000 Ft
önrész: 82.000 Ft

Sopron, 2017. október 10.
Mérei Mária

wahavi honlaptervezésdrupal