Népi Díszítők Alkotó Körünk vezetőjének újabb elismerése

Népi Díszítők Alkotó Köre

Ismét díjjal ismerték el Népi Díszítők Alkotó Körünk vezetőjének alkotásait. Kovácsné Pócza Ágnes ezúttal Kárpát-medencei alkotópályázaton méretette meg magát, ahol kiemelkedő alkotásaiért elismerésben részesült.

A Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésben a Népművészeti Egyesületek Szövetségével, a Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével Kárpát-medencei alkotói pályázatot hirdetett a komatál-komakendő hagyományának újraélesztése, népszerűsítése érdekében.

A pályázat egy hosszú távú folyamat első lépcsője, melyben a hagyományhoz kapcsolódó kellékek egalkotására lehetett pályázni.

Kárpát-medencei fazekas, szövő, hímző Alkotóművészek pályázhattak.

Komakendő pályázati kategóriában a textiles alkotóktól (szövőktől, hímzőktől, nemezesektől stb.) az adott tájegység(ek)re jellemző, szövött, hímzett stb. textíliá(ka)t vártak. (A komakendő az ételek és edények lefedésére szolgál, illetve asztalterítőként, vagy egyéb háztartási funkcionális textíliaként is használható.)

A pályázati alkotások elbírálása 2019. március 30–31-én történt, szakmai zsűri által. Az elfogadott alkotásokból kiállítás nyílt 2019. április 18-án, a Lakitelek Népfőiskolán. A tárlat 2019. április 28-ig megtekinthető a helyszínen.

A Komatál Program Kárpát-medencei alkotópályázaton díjazásban részesült Népi Díszítők Alkotó Körünk vezetője, Kovácsné Pócza Ágnes. Kiemelkedő alkotásaiért elismerését és köszönetét fejezte ki többek között Dr. Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

wahavi honlaptervezésdrupal