Pedagógusnap a Pedagógusházban

Hírek

Alapítványunk és Művelődési Házunk kiemelkedő eseménye volt ebben az évben is a 2019. június 5-én 15.00 órakor kezdődő a Pedagógusnapi rendezvény. Az ünnepi alkalmon részt vettek a kézműves alkotó közösségek, klubok és a pedagógus énekkar tagjainak nagy része, összesen 86 fő. Bánfi Ákos igazgató köszöntötte a megjelenteket, akik néma felállással és gyertyagyújtással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt tagokról. Az igazgató méltatta a klubok, körök és az énekkar kitartó munkáját, vezetőik hűséges és aktív helytállását, amely nem magától értetődő, hanem minden egyes évben újabb elkötelezettség és külön teljesítmény. Megköszönte a Pedagógus Nyugdíjas Klub vezetőjének, Ormosi Anikónak a heti előadások és a sok kirándulás megszervezését. Ugyanígy a klub pénztárosának, Bertáné Ács Magdolnának a helytállást. A Népi Díszítők Alkotó Köre és a Gyapjúszövők Alkotó Köre és Klubja tekintetében örömét fejezte ki, hogy kitartó alkotó munkájuk mellett több alkalommal zsűriztették alkotásaikat a Hagyományok Házában, ahol szép eredmények születtek. Megköszönte Makkos Ágnes karvezető munkáját és elismeréssel említette a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar szerepléseit.

Az ünnepi műsor első felében Bencsik Erzsébet zongora tanárnő tanítványai szerepeltek az alábbi darabok előadásával:

1. Türk: Dalocska
Diabelli: Melódia Kiss Félix 8 éves 3’

2. Gurlitt: Dal
Vanhall: C-dúr szonatina
Diabelli: Romanz Moser Barnabás 8 éves 4’

3. Beethoven: Német tánc
Beer: Walzer Szupper Lizi 11 éves 3’

4. Kabalevszkij: Bohóc
Diabelli: Scherzo Szent- Iványi Mátyás 11 éves 3’

5. Weber: Keringő
Mozart: Varázsfuvola (részlet) Gálos Fanni 13 éves 4’

6. Berkovics: Variációk egy orosz népdalra
Gurlitt: Keringő Andor Éva 14 éves 4’

7. Szervánszky: Népdalszvit 4 kézre
Takács Lili 16 éves Takács István 17 éves 4’

A műsor második felét a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adták Varjaskéri Anita igazgatóhelyettes asszony felkészítő tanári közreműködésével, Roskó Mária szervezésében. Felső-Tisza-vidéki népdalok hangzottak el Balázs Roxána, Taschner Emma és Varga Luca 5.b osztályos tanulók előadásában. Végül pedagógusnapi szavalattal örvendeztette meg a hallgatóságot Fekete Hanna 7.a osztályos tanuló.

A résztvevők aprósüteményes vendéglátásban részesültek, majd a rendezvény végén egy-egy szál virággal köszöntötte a Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítvány, a Soproni Fáklya Egyesület és a Művelődési Ház nevében Bánfi Ákos igazgató a jelenlévő pedagógusokat és barátaikat.

Pedagógusnap a Pedagógusházban 2019.06.05.

wahavi honlaptervezésdrupal