Nagy Katalin

Gyapjúszövők Alkotó Klubja

Sopronban születtem 1947. január 25-én. Az Orsolya Téri Általános Iskola elvégzése után, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségiztem. 1967-ben szereztem diplomát a Soproni Óvóképző Intézetben. Pedagógus pályafutásom alatt szülővárosomban dolgoztam, mint óvodapedagógus, illetve óvodavezető. Két gyermekem szintén a pedagógus pályát választotta.

1991-ben iratkoztam be a Pedagógusok Háza Gyapjúszövők Szakkörébe, ahol megismerkedhettem a szövés szakmai fortélyaival, Szőke Ernőné iránymutatása szerint. Munkáimban az erdélyi festékes, hagyományos és a modern elemek is megtalálhatóak. Az azóta eltelt időben sok szép szőnyeget, asztali futót, párnát, fali képet készítettem családom, és barátaim nagy örömére.

2018. szeptemberétől a kezdő csoport munkáját segítem. Az a célom, hogy a tagok szívesen jöjjenek a szakkörbe, érezzék a közösség összetartó erejét, a technikák elsajátításának támogatása mellett lehetőséget kapjanak egyéni elképzeléseik megvalósítására, illetve továbbörökítsék eleink szép hagyományát.

Sopron, 2019. január 16.

wahavi honlaptervezésdrupal