Borosné Bognár Petra

Szoptatást Támogató Csoport

Borosné Bognár Petra vagyok, két kisfiú édesanyja. Dani 2013-ban, Zalán 2016-ban született.

Dani születése előtt sokat olvastam a kötődő nevelésről, a szoptatás, hordozás, együttalvás fontosságáról. Nagy hatással volt rám Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában című könyve.

Tudatosan készültem a szoptatásra, hiszen nagyon sok édesanyától hallottam, hogy nem sikerült anyatejjel táplálni a babájukat, így azt gondoltam, a szoptatás csupa nehézség, és csupán a szerencsén múlik, hogy sikerül-e vagy sem. Hamar rájöttem, hogy az ösztönösség, a magunkba vetett bizalom és a támogató környezet a legfontosabb.

A tudatos felkészülés után Dani szoptatása gond nélkül indult, 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott és 2,5 éves koráig szoptattam.

Eközben több anyuka ismerősömnél tapasztaltam, hogy valamilyen téves információ miatt nem sikerült szoptatniuk a babájukat. Elhatároztam, hogy megpróbálok segíteni az édesanyáknak, ezért még jobban beleástam magam a szoptatás témájába, jelenleg pedig egy nemzetközi szoptatást tamogató nonprofit szervezet szoptatási tanácsadó képzésén veszek részt.

Az elmúlt 3 évben sok édesanya fordult hozzám segítségért, és sok esetben sikerült együtt megoldani a problémákat és átvészelni a nehéz időszakokat.

wahavi honlaptervezésdrupal