Soproni Babahordozó Klub

Foglalkozások időpontja
Nap Időpont
minden hónap 2. és 3. csütörtök 9:45 - 12:00

A babahordozási tanácsadók anatómiai tudással, széles körű eszközismerettel és több éves hordozós tapasztalattal rendelkeznek. MINDEN HÓNAP MÁSODIK CSÜTÖRTÖKÉN KENDŐS KLUBOT TARTanak. Kiket várnak ide? Kismamákat, akik szeretnének felkészülni újszülött kisbabájuk hordozására. Kisbabás és nagybabás anyukákat, akik megismerkednének a szövött kendőkkel, hosszúval és karikással is, és szeretnék gyermeküket elől, csípőn vagy akár háton hordozni. Azokat, akik hosszú vagy karikás szövött kendőt szeretnének kölcsönözni. MINDEN HÓNAP HARMADIK CSÜTÖRTÖKÉN MEI TAI/CSATOS KLUBOT szerveznek. Kiket várnak ide? Legalább ülni tudó babák anyukáit, akik a kendőn kívül megismerkednének más hordozóeszközökkel is. Azokat, akik mei tai-t, vagy csatos hordozót szeretnének kölcsönözni.

Soproni Babahordozó Klub

Kapcsolódó személyek

Borosné Bognár Petra

Csoportvezető, Klubvezető
Borosné Bognár Petra

Borosné Bognár Petra vagyok, két kisfiú édesanyja. Dani 2013-ban, Zalán 2016-ban született.

Dani születése előtt sokat olvastam a kötődő nevelésről, a szoptatás, hordozás, együttalvás fontosságáról. Nagy hatással volt rám Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában című könyve. 

Tudatosan készültem a szoptatásra, hiszen nagyon sok édesanyától hallottam, hogy nem sikerült anyatejjel táplálni a babájukat, így azt gondoltam, a szoptatás csupa nehézség, és csupán  a szerencsén múlik, hogy sikerül-e vagy sem. Hamar rájöttem, hogy az ösztönösség, a magunkba vetett bizalom és a támogató környezet a legfontosabb.

A tudatos felkészülés után Dani szoptatása gond nélkül indult, 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott és 2,5 éves koráig szoptattam. 

Eközben több anyuka ismerősömnél tapasztaltam, hogy valamilyen téves információ miatt nem sikerült szoptatniuk a babájukat. Elhatároztam, hogy megpróbálok segíteni az édesanyáknak, ezért még jobban beleástam magam a szoptatás témájába, jelenleg pedig egy nemzetközi szoptatást tamogató nonprofit szervezet szoptatási tanácsadó képzésén veszek részt. 

Az elmúlt 3 évben sok édesanya fordult hozzám segítségért, és sok esetben sikerült együtt megoldani a problémákat és átvészelni a nehéz időszakokat.

Támogatóink