Hírek

Oldalak

2020. június 25.

Vándorbölcső Mozgalom

A Vándorbölcső új családhoz került

2020. júniusában a Bölcső új családhoz került: Emília, Gellért és Csongor már nagyon várják a kistesó érkezését!

Vándorbölcső
2019. november 6.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Irodalmi séta Párizsban

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. november 6-án, szerdán 15 órai kezdettel Orbán Júlia tartott élménybeszámolót "Párizs fényei. Irodalmi séta Párizsban." címmel tagjainknak.

2019. október 30.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Előadás Erdélyről

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 30-án, szerdán 15 órai kezdettel Sebőkné Fekete Mária tartott beszámolót, vetítést Erdélyről tagjainknak.

2019. október 23.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Előadás Szentpétervárról

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 23-án, szerdán 15 órai kezdettel Selmeci Éva tartott vetített képes előadást Szentpétervárról tagjainknak.

2019. október 22.

Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar szereplése Pápán

Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara a zene világnapja és Bárdos Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából nemzetközi kórusfesztivált szervezett. A koncerteknek a reformátusok szakrális terei adtak otthont. A fesztivál keretében október 4-én, pénteken este 19 órakor fellépett a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkarunk.

https://www.papa-ma.hu/index.php?op=cikk_reszletes&id=20223

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Pannon-kelta gasztro-előadás

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 9-én, szerdán 15 órai kezdettel felejthetetlen pannon-kelta gasztro-előadás élményben részesültek tagjaink.

Köszönetet mondunk az előadóknak: Gőgh Zoltánnak, (a Krav Maga SC Sopron elnöke, a Boii Kelta Egylet elnöke) Kállai Anikónak, Varga Robinak, Nyeső Lázár-Hagyományőrző szakácsnak, Dr. Drobina Tamásnak (Sólymok SE).

Nyugdíjas pedagógusaink a megszépült evangélikus iskolában

A Pedagógusok Nyugdíjas Klub tagjai 2019. október 4-én csütörtökön a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója, RAJNAI KÁROLY meghívására ragyogó délutánt töltöttek a megszépült iskolában. Meghallgatták igazgató úr iskolatörténeti bemutatását, barangoltak az épületben, megtekintették az osztályokat, felmentek a könyvtárba. A klubtagok közül többen ide jártak iskolába, volt aki itt tanított, itt tanultak gyerekei, unokái.

Elemző előadás a kiközösítés drámájáról 2019.10.02.

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 2-án 15 órai kezdettel Jávorszky Edit pszichológus, a Soproni Fáklya Egyesület elnöke, nyugalmazott főiskolai docens, klubtag PRECIOUS - A BOLDOGSÁG ÁRA című drámai filmről tartott elemző előadást.

2019. október 16.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Előadás Soproni kelták a TÁEG oltalmában címmel

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. október 16-án, szerdán 15 órai kezdettel Bánáti László és Gőgh Zoltán "Soproni kelták a TÁEG oltalmában" címmel tartottak előadást tagjainknak.

Köszönjük a nagyszerű előadást és vendéglátást.

2019. szeptember 24.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Alapítványtevőnk, Dr. Reisinger János irodalomtörténész könyvbemutatója 2019.09.18.

A Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának összejövetelén, 2019. szeptember 18-án 15 órai kezdettel Dr. Reisinger János irodalomtörténész mutatta be legújabb, KI NEKÜNK JÉZUS KRISZTUS? című könyvét a tagoknak és a megjelent külső érdeklődőknek.

2019. szeptember 16.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Megkezdte őszi szemeszterét a Pedagógusok Nyugdíjas Klubja

2019. szeptember 11-én délután 3 órakor Ormosi Anikó klubvezető köszöntötte a Pedagógusok Nyugdíjas Klubja tagságát, ismertette a következő "tanév" programját. Születésnapja alkalmából köszöntötték Barkovitsné Julikát, aki betöltötte 80. életévét. Ezután a résztvevők kötetlen keretek között megosztották egymással nyári élményeiket.

2019. július 7.

Népi Díszítők Alkotó Köre

Népi Díszítők Alkotó Körünk különdíjat kaptak az Országos Hímzőpályázaton

A XXIX. Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázaton a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza Népi Díszítők Alkotó Körének vezetője, Kovácsné Pócza Ágnes és Brenner Jenőné körtag pályamunkáját a Népi Iparművészeti Bíráló Bizottság 2019. május 22-23-án megtartott zsűrizési napjain különdíjban részesítette. A díjátadó ünnepségére Mezőkövesden, a Közösségi Ház Színháztermében került sor 2019. június 28-án 11 órakor. A zsűriszámmal ellátott alkotások kiállításra kerülnek Mezőkövesden. A díjazott pályamunkákat a tél folyamán, Budapesten is kiállítják a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban.

2019. június 13.

Hírek

Pedagógusnap a Pedagógusházban

Alapítványunk és Művelődési Házunk kiemelkedő eseménye volt ebben az évben is a 2019. június 5-én 15.00 órakor kezdődő a Pedagógusnapi rendezvény. Az ünnepi alkalmon részt vettek a kézműves alkotó közösségek, klubok és a pedagógus énekkar tagjainak nagy része, összesen 86 fő. Bánfi Ákos igazgató köszöntötte a megjelenteket, akik néma felállással és gyertyagyújtással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt tagokról.

2019. június 7.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Nyudíjas pedagógusaink ausztriai kirándulása

2019. május 29-én és 30-án Házunk Nyugdíjas Pedagógus Klubjának tagjai és Barátaik kirándultak a Salzkammerguti tóvidékre. A kirándulás állomásai: Gmunden a Trauensee partján, Ohrth kastély, Sankt Wolfgang, Hallstatt. A második nap reggelén ellátogattak a "Salzbergwerk Berchtesgaden" sóbányába, majd Salzburgban helyi idegenvezetővel ismerkedtek a várossal.

2019. május 29.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Roskó Mária irodalmi összeállítása a Nyugdíjas Klubban

2019. május 22-én Roskó Mária ragyogó irodalmi összeállítását hallhatták "Sopron a költészetben" címmel.

Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar énekelt az országgal

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar 8 tagja vett részt ebben az évben az "Énekel az ország" projektben. Két művet tanulmányoztak át előzetesen: Beethoven Karfantáziáját és Walton Belshazzar's Feast című oratórikus műveit.

Sir William Walton brit szerző műve Magyarországon szinte ismeretlen. 1931-ben mutatták be a Leeds-i Fesztiválon, a BBC felkérésére komponálta. Baritonszólót, kettős vegyeskart, és szimfonikus zenekart foglalkoztat benne. Magyarországi bemutatója 1956-ban volt.

2019. május 27.

Gyapjúszövők Alkotó Köre

Alpek Lajosné körvezetőnk modern míves szőnyegei és iparművészeti zsűri elé javasolt alkotásai

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is helyet adott a Hagyományok Háza által meghirdetett Népi Iparművészeti Zsűrizésnek, amely 2019. május 7-én került megrendezésre. A szakmai eseményen a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának Gyapjúszövő Alkotó Körének vezetője, Alpek Lajosné alkotásai dicséretben részesültek.
A mellékelt fotókon látható alkotásokról:

Alpek Lajosné modern míves szőnyegei
2019. május 16.

Gyapjúszövők Alkotó Köre

Gyapjúszövőink a székesfehérvári gyapjúfesztiválon jártak

2019. május 11-én a pedagógusok Soproni Művelődési Házának Gyapjúszövő Alkotó Köre és klubja szakmai út keretében öt szakköri taggal meglátogatta a Magyar Gyapjúfesztivált Székesfehérváron. Itt bővítették ismereteiket a fonalak, a szövés, a nemezelés és a gyapjúhímzés területén, továbbá meghallgatták Landráf Katalin könyvbemutató előadását az új Nagy Szövéskönyvről.

2019. május 13.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

A Pedagógus Nyugdíjas Klub tavaszi kirándulása

A Pedagógus Nyugdíjas Klub ez évi jó hangulatú tavaszi kirándulását Veszprém, Tihanyi apátság és Balatonfüred útvonal mentén szervezte Ormosi Anikó klubvezető és Bertáné Ács Magdolna pénztáros.

2019. május 3.

Pedagógus Nyugdíjas Klub

Dr. Németh Ildikó előadása az Erdei Iskola történetéről

A Pedagógusok Soproni Művelődési Háza Pedagógus Nyugdíjas Klubjában 2019. április 24-én "Erdei Iskola" történetéről Dr. Németh Ildikó múzeumpedagógus előadását hallgatták meg tagjaink.

Oldalak

wahavi honlaptervezésdrupal

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×