Köszöntő

A Pedagógusok Soproni Művelődési Háza nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket! Büszkék vagyunk arra, hogy az országban egyedüliként – ilyen formában - működik intézményünk, ahol elsősorban a pedagógusoknak kínálunk programlehetőségeket, de mindenki mást is szívesen fogadunk. 

Hitvallásunk, mely lendületet ad, hitelessé tesz, megmutatja az utat: „Ha én nem égek, Te sem égsz, és ha mi sem égünk, mitől oszlik el a sötét!” utal arra, hogy pedagógusként mindnyájunk legnemesebb feladata, felelőssége fáklyaként világítani, és a tanítványainkat lángra lobbantani.

Új vezetőként szeretnék a jövőben elődeim: a munkásságáért nagyra becsült Dr. Tillné Schmidt Edit igazgató asszony és a közelmúltban leköszönt Bánfi Ákos igazgató úr nyomdokain haladni, s a hagyományokat megtartva új elemekkel bővíteni a Ház profilját, hiszen programkínálatunk nagyon sokszínű. A honlapon is megtekinthető hagyományosan működő csoportok mellett egyéni kezdeményezéseket is befogadunk.

Sorozatainkra várjuk nemcsak a pedagógusokat, hanem kedves, érdeklődő városi vendégeinket is.

  • „Lumière fivérek utódai - avagy favorizált filmem” címmel egy-egy kedves pedagógus kollégát kérünk fel arra, hogy ajánlja kedvenc filmjét, majd a vetítés után gondolatébresztő beszélgetést tartunk.
  • Pedagógus Plusz sorozatunkban azokat a kollégákat hívjuk meg bemutatkozásra, beszélgetésre, akik a szakmájukon túl valami „pluszt”, többletet adnak nekünk azzal, hogy a művészetek, tudományok területén jeleskednek.
  • Szombati napokon zenés esteken vehetnek részt, ahol a komoly és könnyűzene több műfajában kalandozhatunk művésztanárok és vendégeik segítségével.
  • Útravaló-Útmutató címmel soproni és környéki idegen vezetők beszámolóit hallhatják a különböző országok kultúrájáról, gasztronómiájáról sok-sok zenével.
  • Művészeti esteket szervezünk, ahol városunk jeles alkotóival beszélgetünk.

Emellett minden év november 13-án (a Magyar Nyelv Napján) rendezzük meg a Sarkady Sándor Versmondó Találkozót óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Programjainkat a kéthavonta megjelenő műsorfüzetünkben is nyomon követhetik majd, ahol csoportjainkat is bemutatjuk.

Továbbra is nagy köszönettel tartozunk támogatóinknak: a Ház működtetőjének, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítványnak, továbbá a Fáklya Egyesületnek, a TEMI-nek (Területi Művelődési Intézmények Egyesületének) és Sopron Város Önkormányzatának.
Kedves Vendégeink! Tartsanak velünk! Találkozzunk minél többször, szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit! Legyen a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza is egy olyan fáklya, amelynek sugarai az egész környéken világítanak és melegítenek.

Orbán Júlia
igazgató

Támogatóink