A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar énekelt az országgal

Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar 8 tagja vett részt ebben az évben az "Énekel az ország" projektben. Két művet tanulmányoztak át előzetesen: Beethoven Karfantáziáját és Walton Belshazzar's Feast című oratórikus műveit.

Sir William Walton brit szerző műve Magyarországon szinte ismeretlen. 1931-ben mutatták be a Leeds-i Fesztiválon, a BBC felkérésére komponálta. Baritonszólót, kettős vegyeskart, és szimfonikus zenekart foglalkoztat benne. Magyarországi bemutatója 1956-ban volt.

Idén április végén 3 napos tokaji kórustáborban dolgozta ki a műveket Hollerung Gábor karmester. A közel 380 énekes óriási kitartással gyakorolta a próbákon az angol nyelvű Walton-művet, aminek meg is lett az eredménye. 2 hét múlva, május 12-én a MüPá-ban tomboló sikerrel adták elő az oratóriumot. Természetesen ezt megelőzte az előző napi zenekaros próba Szigetszentmiklóson, egy sportcsarnokban. Mint mindenki, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar kis csapata is feszülten várta a bejelentést a koncert utáni elbúcsúzásnál, hogy mi lesz a jövő évi oratórium? Klasszikus vagy modern mű és milyen nyelven? Egy biztos, ezzel a jelmondattal váltak el az ország különböző helyeiről érkezett énekesek: Jövőre, veletek, ugyanitt!

Vezető / Felelős személy: 

wahavi honlaptervezésdrupal

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×