Szoptatást Támogató Csoport

Foglalkozások időpontja
Nap Időpont
minden hónap 1. csütörtök 9:45 - 12:00

A Szoptatást Támogató Csoport 2015 áprilisában indult el. Fontosnak tartják, hogy legyen egy hely, ahol a szoptató édesanyák beszélgethessenek, tapasztalatot cseréljenek, és együtt segíthessenek azoknak, akik tanácsra szorulnak, vagy bizonytalanok. Beszélgetnek arról, hogy milyen az élet egy újszülöttel, milyen szükségletei vannak egy kisbabának, mikor és mivel lehet elkezdeni a hozzátáplálást, hogyan alszik egy kisbaba, meddig jó a szoptatás, és hogyan élik meg az édesanyák ezeket a dolgokat.

Több anyuka tapasztalata, hogy valamilyen téves információ miatt nem sikerült szoptatniuk a babájukat. Ez a csoport és a csoportvezető segít ebben, és elfogadást, megértést ad, ráébreszthet az anyaságban rejlő erőre és bölcsességre, melynek segítségével teljesebben élhetik meg az anyák a kisbabák gondozását, szoptatását.

Szoptatást Támogató Csoport

Kapcsolódó személyek

Borosné Bognár Petra

Csoportvezető, Klubvezető
Borosné Bognár Petra

Borosné Bognár Petra vagyok, két kisfiú édesanyja. Dani 2013-ban, Zalán 2016-ban született.

Dani születése előtt sokat olvastam a kötődő nevelésről, a szoptatás, hordozás, együttalvás fontosságáról. Nagy hatással volt rám Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában című könyve. 

Tudatosan készültem a szoptatásra, hiszen nagyon sok édesanyától hallottam, hogy nem sikerült anyatejjel táplálni a babájukat, így azt gondoltam, a szoptatás csupa nehézség, és csupán  a szerencsén múlik, hogy sikerül-e vagy sem. Hamar rájöttem, hogy az ösztönösség, a magunkba vetett bizalom és a támogató környezet a legfontosabb.

A tudatos felkészülés után Dani szoptatása gond nélkül indult, 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott és 2,5 éves koráig szoptattam. 

Eközben több anyuka ismerősömnél tapasztaltam, hogy valamilyen téves információ miatt nem sikerült szoptatniuk a babájukat. Elhatároztam, hogy megpróbálok segíteni az édesanyáknak, ezért még jobban beleástam magam a szoptatás témájába, jelenleg pedig egy nemzetközi szoptatást tamogató nonprofit szervezet szoptatási tanácsadó képzésén veszek részt. 

Az elmúlt 3 évben sok édesanya fordult hozzám segítségért, és sok esetben sikerült együtt megoldani a problémákat és átvészelni a nehéz időszakokat.

Támogatóink